Maxima

Wij zijn Floor, Jan en stef en zijn helemaal gek van de Rock en Roll jaren met Elvis Presly, Johnny Cash en Ray Charles en de ‘eenvoud’ van het leven van toen. Onze kreet is altijd geweest dat we in de verkeerde tijd geboren zijn.

Maxima in Luxemburg
Maxima in Luxemburg bij het kasteel van Bourscheid.

Daarom hebben we begin 2018 Maxima aangeschaft en tot de late uurtjes aan haar gewerkt om haar zoveel mogelijk in de jaren 70 staat terug te brengen. Het stof van de banken, ramen en stoelen zijn vervangen voor het authentieke ruitjesstof van Volkswagen uit de jaren 70. We hebben extra verlichting aangebracht in de bus, veiligheidseisen nagelopen, de motor volledig gereviseerd en haar opnieuw laten spuiten.  Haar interieur is nog volledig origineel, maar hebben deze wel opnieuw gefineerd, omdat deze op veel plekken los liet. Door het terugbrengen van Maxima in haar oude glorie en met haar op vakantie te gaan, proberen wij de tijd her te beleven die veel Europeanen en Amerikanen hebben gehad na de aanschaf van een hun nieuwe Volkswagen camper bus en de vrijheid tegemoet reden.

Natuurlijk zijn we eerst zelf met Maxima op vakantie gegaan om te kijken hoe het nou echt is met een oud camper busje. Dit hadden we nog nooit gedaan. Misschien een beetje door een roze bril heen, maar dit was fantastisch. Het rustig wakker worden op een zelf uitgekozen plek, ontbijten en doen waar je zelf zin hebt is een unieke ervaring. Eerst zijn we naar Luxemburg gegaan en hebben veel door de bergen gereden en daarna een rondrit rond het IJsselmeer gemaakt. Nooit geweten dat Nederland zo mooi is!!

Maxima in Luxemburg - vakantie met T2 volkswagen
Maxima in Luxemburg

Toch zaten er tijdens deze vakanties ook dingen tegen. Eigenlijk niets motorisch, maar voornamelijk organisatorisch en de elektra. De eerste avond waren onze tweede accu, telefoons en lantaarn leeg. Hier zijn we de volgende dag meteen mee aan de slag gegaan en 3 avonden later was alles opgelost. Het tweede punt was organisatorisch. Door de beperkte ruimte in het busje moet er dus rekening gehouden worden met de hoeveelheid spullen die er meegenomen worden. Daarnaast is de verdeling van de spullen in de bus belangrijk, zodat je makkelijk kunt gaan slapen, maar ook de volgende dag makkelijk kunt vertrekken. We hebben Maxima uitgerust met een kampeer uitrusting zoveel mogelijk uit de eerdere jaren. Denk hierbij aan de kopjes en de schoteltjes, maar ook de borden van vroeger. Zelfs de onderzetters herken je vast wel?

Maxima in Medemblik - T2 volkswagen
Maxima in Medemblik

Naast het feit dat we graag maxima wilden voor onze eigen vakanties, zijn we altijd van plan geweest Maxima in de verhuur te zetten, om de kosten van haar te drukken, maar ook anderen van deze ervaring te laten genieten. Het is eigenlijk onbeschrijfelijk een camping op rijden waar iedereen  je hartelijk ontvangt en haar verhaal wil horen.

Je kunt je voorstellen dat we zeer trots en zuinig zijn op Maxima en nog heel lang van haar willen genieten. Hierom hebben wij ook besloten haar uit te huren op basis van gunnen. Dit betekend dat als wij gedurende het verhuur aanvraag proces enig idee hebben dat Maxima in verkeerde handen komt, de verhuur niet door gaat.

In de camper ligt een handleiding ‘busboek’ die we hebben geschreven aan de hand van onze eigen ervaringen tijdens onze vakanties met Maxima. Hierin staat een goede uitleg over het besturen van Maxima, maar ook over het organisatorisch gedeelte. Hierin wordt bijvoorbeeld het koken, slapen, poptop dakje, benzine tanken en nog veel meer besproken. Dit boek zorgt ervoor dat je niet de eerste drie dagen nodig hebt om alles in orde te krijgen, maar je gelijk vanaf dag 1 kunt beginnen met de vakantie!!